در مقاله قبلی پنج روش از روشهایی که DevOps به تحول دیجیتال کمک میکند را با یکدیگر مورد بررسی قرار دادیم.
این روشها عبارتند از :
- چارچوب DEVOPS نگرش را تغییر میدهد
- چارچوب DEVOPS افراد، فرایندها و فناوری را یکپارچه میکند
- چارچوب DEVOPS از الگوهای موثر در جهت بهبود سازمانها پرده برمیدارد
- چارچوب DEVOPS به تیمها کمک میکند بهصورت خودجوش به سمت راهحلهای بهتر حرکت کنند
- چارچوب DEVOPS خودکارسازی را به یک اولویت تبدیل میکند
حال در این مقاله پنج روش بعدی از تأثیر DevOps در تحول دیجیتال را مورد بررسی قرار میدهیم.
6. DevOps سیلوهای سازمانی را از بین میبرد
جف فراید، سرپرست مدیریت محصول در InterSystem میگوید : “تیمهای توسعه اغلب مغز متفکر هرگونه ابتکار در تحول دیجیتال هستند. آنها معماری را ایجاد و پشتیبانی میکنند که تحول دیجیتال در سطح سازمانی را به واقعیت تبدیل میکند- خواه توسعه اپلیکیشنی برای همکاری از راه دور باشد یا نگهداری زیرساخت برای اطمینان از ذخیره و بهاشتراکگذاری موفق دادهها. هر حرکت موفق در تحول دیجیتال با تسریع در نوآوریها و تعیین الزامات برای بهروزرسانیها و توسعه ابزارهای جدید برحسب تقاضا همراه است. در نتیجه، تیمهای توسعه باید از نگرش DevOps استفاده کنند که به آنها کمک میکند با فراهم آوردن امکان عیبیابی و آزمایش سریع برای اعضای تیم، همکاری در سازمان و انجام آزمایشها و در نهایت تلاش در نوآوری، مسیر تحول دیجیتال را با موفقیت طی کنند.
یکی از اصلیترین راههایی که DevOps بهواسطه آن تحول دیجیتال را پیش میراند از بین بردن سیلوهای سازمانی است. ابداعات موفق در تحول دیجیتال نیازمند پذیرش در سراسر سازمان است، هرچند معمول است که روشهای سنتی کسبوکار نظیر: چرخههای برنامهریزی سالانه یا فرایندهای کند راه را سد کنند. با از بین بردن این سیلوها تیم میتواند دید بهتری نسبت به رویکردهای موثر و غیرموثر به دست آورد، در عین حال، اعضای تیم میتوانند به دلیل ماهیت مشارکتی DevOps چندین چالش در حوزههای مختلف عملیاتی و توسعه را به دست بگیرند. البته این رویکرد مزایای زیادی برای یک سازمان دارد و تیمها را قادر میکند که اعمال را به سرعت و به صورت موثر انجام داده و در عین حال کیفیت و ثبات را حفظ کنند.”
7. DevOps جریانهای درآمدی جدید ایجاد میکند
گور استیف، مدیرکل خودکارسازی کسبوکار دیجیتال در BMC میگوید : “در شرایطی که سرعت در بازار یک ضرورت وجودی است، DevOps باید بهعنوان یکی از مولفههای استراتژی فناوری درنظر گرفته شود، چراکه بهطور چشمگیر چابکی را بهبود بخشیده و امکان واکنش سریع به تغییر نیازها و وضعیت بازار را فراهم میآورد.
فارغ از اینکه چطور “تحول دیجیتال” را تعریف میکنید، نقش اساسی و مهم”دیجیتال” در هر حال غیرقابلانکار است. به این معنا که تحول برای دستیابی به اهداف کسبوکار به شیوهای موثر و یا نوین به فناوری وابسته است. DevOps یک روش کار تکاملیافته در سراسر زنجیره ارزش را نشان میدهد تا سازمانها بتوانند خدمات جدید معرفی کرده و بازدهی- و حتی کل جریانهای درآمدی جدید، را افزایش دهند.”
8. DevOps امکان تغییرات مداوم و قابل اطمینان را فراهم میکند
دِیو ارنیگر، طراح ارشد، پلتفرمهای امن DevOps در Liberty Mutual میگوید : “بهطورکلی اغلب تحولات دیجیتال با مولفههای بیشماری چون: بوجود آوردن گرایش به یادگیری در کسبوکار، تکرار و تسریع حرکت؛ هدایت میشوند. آنها بهدنبال استفاده از رویکردهایی چون مایکروسرویسها و cloud هستند تا بتوانند معماری خود را مدرن کنند. اگر فرایند، فرهنگ و نظم ندارید تا بتوانید بهواسطه آنها تغییرات را بهطور مداوم و بهصورت قابل اطمینان پیش ببرید، دستیابی به این اهداف غیرممکن خواهد بود. پیچیدگیهای بسیاری در cloud و میکروسرویسهای عملیاتی وجود دارد. اگر توسعه و بهرهوری یکنواختی نداشته باشید شانس موفقیت شما محدود میشود. فرهنگ و اصول DevOps محرک این نوع تحولات در اغلب سازمانهاست.”
9. DevOps مشتریان را شادتر میکند
میرکو اِرینگ، مدیر جهانی DevOps در Accenture میگوید : “در دنیای دیجیتال امروز سرعت و واکنشپذیری از کنترل مهمتر است. DevOps نه تنها از منظر فناوری بلکه سازمانی توانایی مقابله با افزایش تقاضا با در نظر گرفتن سرعت و پیچیدگی را فراهم میآورد.
DevOps به سه طریق تحول دیجیتال را ممکن میسازد:
- نخست اینکه تحویل سیستمها را قابلاطمینانتر، ارزانتر و سریعتر میکند. این به سازمانها اجازه میدهد تا سیستمهای خود را سریعتر ارتقا دهند و از اتلاف در فرایند جلوگیری میکند.
- دوم، کیفیت کلی خدمات برای ذینفعان را بهبود میبخشد. روشهای پیشرفته نظارتی و اصلاحی به این معنا است که مشکلات اغلب پبش از آنکه مشتری به آنها پی ببرد یا سیستم به شکلی تخریب شود که تنها بر مشتری تاثیرگذار باشد، تشخیص داده شوند.
- سومین و مهمترین روش بنیادی این است که به سازمانها اجازه داده شود تا سیستمهای بهتری بسازند.
مدل سازمانی DevOps بر مبنای سرعت و واکنش سریع به اطلاعات جدید ساخته شده است. این اطلاعات جدید میتواند مستقیماً از تولید در سیستمهای دورسنجی بدست آمده و به سازمانها اجازه میدهد تا آزمایشهای عملکردی خود را ارزیابی کنند. پس بهدلیل سرعت تحویل و معماری دیجیتالی مجزا، ما میتوانیم همزمان آزمایشهای زیادی انجام دهیم تا سیستمی خلق کنیم که مشتریان را شادتر و شادتر کند.”
10. DevOps از آزمایشات سریع پشتیبانی میکند
بِن گرینل، مدیرعامل و مدیر فناوری و دیجیتال در North Highland میگوید : “جنبه عظیمی از تحول دیجیتال تبدیل شدن به شرکتی است که بهواسطه آزمایش کردن بر کاربران در بازار، یادگیری از اشتغالات آنان و بازنگری خدماتی که با آنها تعامل دارند سریعتر از رقبایشان، مزایای رقابتی کسب میکند. مادامیکه یادگیری و تعاملات مشتری بهطور فزایندهای دیجیتالی میشود، توانمندسازهای اصلی مزیت رقابتی شامل موارد زیر میشود :
- توانایی کسبوکار در درک سریع بازخورد از تعاملات دیجیتال
- توانایی طراحی تغییرات بر حسب این بازخورد بهمنظور بهبود محصول یا خدمت
- سرعتی که در آن کسبوکارها میتوانند بهشکلی قابلاعتماد این ایدهها را پیادهسازی کرده و آنها را در بازار تزریق کنند تا فرایند یادگیری مجدداً آغاز شود.
در حقیقت DevOps سه مورد فوق که امکان تحول دیجیتال را فراهم میکنند، ممکن میسازد. این موارد اغلب در شرکتهای بزرگ اتفاق میافتد، پس قابلیت تحول تا حد زیادی به توانایی مقیاسپذیری بستگی دارد.”