از جمله مهمترین فعالیتهای سازمانهای سراسر دنیا در در جهت ارزشآفرینی از سرمایههای دانشی، حضور در ارزیابیهای سالانه جایزه سازمان دانشی برتر (Most Admired Knowledge Enterprise (MAKE میباشد. این جایزه از سال ۱۳۹۸ توسط موسسه تحقیقاتی مدیریت دانش و سرمایه فکری TELEOS با همکاری شبکه جهانی دانش KNOW Network به صورت سالیانه برگزار می گردد.
در همایش سال ۲۰۱۶ جایزه جهانی مدیریت دانش آسیا (Make award) در هنگ کنگ، بیست و سه سخنرانی ارائه گردید که بیست سخنرانی (حدود ۸۵%) به تشریح نمونه های کاربردی و دستاوردهای شرکت های مختلف در حوزه مدیریت دانش اختصاص یافت. در این میان بیشترین حضور به کشور هنگ کنگ با هفت ارائه و پس از آن کشورهای هند و ایران به ترتیب با چهار و سه ارائه اختصاص یافت.
در این همایش، پتروشیمی بندر امام، بانک پاسارگاد و فولاد مبارکه اصفهان سه نماینده حاضر از کشور ایران بودند که با توجه به تجارب خود موفق شدند نظر خیلی از شرکت کنندگان حاضر را به خود جلب نمایند.
در میان شرکت کنندگان هم شرکت هایی با ماهیتی دولتی و شبه دولتی مانند پلیس و اداره برق هنگ کنگ و نیروی نظامی سنگاپور حضور داشتند؛ همچنین شرکت های خصوصی بسیار بزرگ مانند شرکت Tech Mahindra از هند (بزرگترین شرکت فناوری اطلاعات در کشور هند) و شرکت Ernst & Young شعبه کشور هنگ کنگ (یکی از ۵ شرکت برتر مشاوره مدیریت جهان) شرکت نمودند. نحوه یکپارچه سازی میان استراتژی های سازمانی با استراتژی های مدیریت دانش سازمان توسط دو ارائه کننده از کشورهای ایران و سنگاپور ارائه گردید.
یکی از سمینارها که ماهیتا با بقیه تفاوت داشت، ارائه تجربه پتروشیمی بندرامام در یکپارچه سازی سیستم مدیریت خدمات فناوری اطلاعات و سیستم مدیریت دانش بود. در این تجربه، مدیریت دانش به عنوان جزئی از سیستم مدیریت خدمات فناوری اطلاعات، نه به عنوان یک سیستم مستقل پیاده سازی شده بود و توانسته بود در مدتی کوتاه منافع قابل توجهی ایجاد نماید. شایان ذکر است این تجربه موفق توسط آقای مهندس برادری ریاست هیئت مدیره شرکت دانا ارایه گردید.
در یک نگاه کلی می توان گفت حدود ۵۰% از سخنرانی ها به نقش تکنولوژی های نوین در مدیریت دانش اشاره داشت که نشان می دهد امروزه در مدیریت دانش استفاده از تکنولوژی های کارآمد دارای اهمیتی چشمگیر میباشد.